Ondertekening TVVL overeenkomst

TVVL trots op Xigna als koploper in de watersector als nieuwe kennispartner

Xigna heeft vandaag officieel de overeenkomst getekend voor een 3-jarig kennispartnerschap bij TVVL. Xigna staat bekent als waterveiligheidsexpert voor het veilig gebruik van water en levert graag een bijdrage aan het verkleinen van de waterfootprint en het verbeteren van de kwaliteit van drink- en proceswater. Als TVVL Kennispartner draagt Xigna bij aan kennisontwikkeling binnen de watersector.

John Lens, directeur bij TVVL: “Wij zijn trots op deze nieuwe invulling van het kennispartnerschap, gedeeld met Xigna en Holland Water. Twee partijen met ieder hun eigen visie en kennis. Beide sluiten als 7e kennispartner aan bij Bosch Thermotechniek, Carrier, Nieman, Orange Climate, Remeha en Systemair. TVVL Kennispartners kenmerken zich als koplopers in de sector die innovatie voorop stellen en actief kennis delen.”

Clemens Stemerdink, Directeur bij Xigna: “Het delen van kennis en waterbeheer zit ons in het bloed. Onze passie, gedrevenheid en expertise heeft ertoe geleid dat niet alleen het aantal legionella besmettingen daalde met soms wel 70% maar ook de exploitatiekosten afnamen. De samenwerking met TVVL maakt het mogelijk om die ervaringen en expertise te delen met de TVVL leden, kennispartners en installatiesector. Erwin Nijlant, Technisch Directeur bij Xigna, gaat actief deelnemen in de TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken: de kennisautoriteit in de installatiebranche.”

Over Xigna – waterveiligheidsexperts

Xigna levert ‘first class’ advies- en laboratorium diensten op het gebied water. Vanaf het ontwerp, de realisatie tot en met het beheer van installaties leveren hun waterveiligheidsexperts oplossingen die de gezondheid en veiligheid bevorderen, samen met kostenbesparende exploitatie oplossingen. De gecertificeerde diensten legionellapreventie, risico analyse RI&E, monstername & wateronderzoek alsook brononderzoek & advies worden dagelijks ingezet voor drinkwaterinstallaties, zwembadwater beheer en koeltoreninstallaties.

Xigna is tevens de grondlegger van het inspectie en veiligheidsportaal UCare4. Het digitale logboek platform van UCare4 is de enige multidisciplinaire, leverancier onafhankelijke, en open oplossing voor elk compliance taak zoals legionella, brandveiligheid, voedselveiligheid (HACCP), koeltorens, zwembaden, etc.

Over TVVL

TVVL is het Platform voor mens en techniek, opgericht in 1959 en telt inmiddels ruim 1000 persoonlijke leden en 500 bedrijfsleden. TVVL is één van de belangrijkste gespreks- en kennispartners in de technologische sector, die nadenkt over de technische uitdagingen van de toekomst. Van oorsprong gericht op gebouwgebonden installatietechniek, verbindt TVVL inmiddels verschillende disciplines. Zo biedt zij een platform, een denktank, waar leden kennis delen, ontwikkelen en overdragen.

Meer info? Brononderzoek legionella