quote

Advies door echte vaklieden

Legionella beleid

Het legionellabeleidsplan regelt de verantwoordelijkheden en het Calamiteitenproces (legionella besmettingen). Daarnaast maakt het nieuwbouw- en communicatie protocol onderdeel uit

Ontwerpbeoordeling

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je al in een vroegtijdig stadium het ontwerp laat controleren op waterveiligheid (legionella veiligheid) maar ook op de hoeveelheid beheer...

Legionellabesmetting

Geen paniekvoetbal en media-aandacht wanneer je gebruik maakt van onze expertise om een legionellabesmetting structureel op te lossen. Wij zorgen direct voor een veilige situatie en zoeken de oorzaken

Inspectie installatie

De periodieke controle en inspectie van waterinstallaties heeft als voordeel dat de onderhoudskosten dalen, de levensduur langer en de werking betrouwbaarder wordt.

Helder en duidelijk advies waterkwaliteit

Xigna is de specialist op het gebied van waterkwaliteit en waterveiligheid. Zonder water is er geen leven mogelijk waarbij drinkwater een van onze eerste levensbehoeften is. Duurzaamheid is dus geboden, niet alleen qua verbruik maar ook op het gebied van hygiëne, ontwerp en beheer. Onze specialisten helpen je graag bij het opstellen of adviseren van:

  • Legionella beleid
  • Legionella risico analyse van het ontwerp
  • Legionella besmetting verhelpen
  • Installatie inspecties
  • Audits
Logboek legionella risico analyse

Legionella beleid

Wie is er verantwoordelijk en welke risico’s loop ik? Wat is het verschil tussen de juridische eigenaar en de economisch eigenaar (de gebruiker). Wie voert welke taak uit en hoe borg je de periodieke controles en inspecties? Het legionella beleid dat wij ontwikkelt hebben, wordt als basis gebruikt door AEDES, de vereniging van woningcorporaties. Het legionellabeleidsplan regelt niet alleen de verantwoordelijkheden maar zorgt ook voor helder afspraken in geval van Calamiteiten (legionella besmettingen). Daarnaast maakt het nieuwbouw- en communicatieprotocol ook onderdeel uit van het plan om de waterkwaliteit te borgen.

Meer weten over legionella beleid?
Legionellapreventie ontwerpbeoordeling

Risico analyse van het ontwerp

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je al in een  vroegtijdig stadium het ontwerp laat controleren op waterveiligheid (legionella veiligheid) maar ook op beheerarme installatie. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het geven van het juiste wateradvies en het zorgen voor veilig ontwerp. Het  resultaat is dat je weinig beheertaken hebt en daardoor ook lage exploitatiekosten. Vergeet niet om ook bij de aanleg van de installatie te checken of de installatie wordt gemaakt zoals het bedacht is. In de praktijk koppelen onze water adviseurs de verbeterpunten direct terug op de bouwplaats. Een betere en beheerarme installatie met goede waterkwaliteit tot gevolg.

Meer weten over ontwerpbeoordeling?
legionella risico analyse van het ontwerp

Legionella besmetting en calamiteitensupport

De Xigna adviseurs hebben jarenlange ervaring om de oorzaak van legionella besmettingen te lokaliseren (brononderzoek) en werken nauw samen met betrokken instanties om paniekvoetbal en media-aandacht te voorkomen. Wij zijn hierbij gespecialiseerd in het structureel voorkomen van legionella besmettingen. Dit komt voort uit onze drijfveren om ons werk te minimaliseren en geen belang te willen hebben aan afkeur. Het resultaat is dat de waterkwaliteit toeneemt en het aantal legionella besmettingen meer dan 60% lager liggen dan landelijk.

Meer weten over calamiteitensupport?
Inspectie en analyse waterinstallatie

Periodieke inspectie installaties

De periodieke controle en inspectie van waterinstallaties heeft als voordeel dat de onderhoudskosten dalen, de levensduur langer en de werking betrouwbaarder wordt. Denk hierbij aan CV-, stoom-, demiwater-, luchtbevochtingsinstallaties maar ook aan koeltorens, ontharders, omgekeerde osmose of zelfs zwembaden.

Meer weten over periodieke inspecties?
Inspectie drinkwaterinstallatie

Audits

Tijdens de jaarlijkse audit controleert onze adviseur niet alleen het beheer volgens de wettelijke kaders (drinkwaterbesluit, zwemwaterwet of ARBO) maar krijgt de medewerkers ook uitleg hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, welke wijzigingen er zijn in normen en richtlijnen maar ook hoe hij risico’s kan herkennen. Tijdens de audit wordt bepaald op welke wijze het legionella beheer verlaagd kan worden.

 

Meer weten over Audits?