quote

Uitbesteden Legionella spoel- en temperatuurtaken

Offerte uitbesteden legionellabeheer

Risico analyse en beheersplan

Monstername en analyse

Keerklepcontrole

Legionella logboek

Van enkele uren tot volledige detachering

Het spoelen en temperaturen van je drinkwaterinstallatie kost elke week veel tijd. Bovendien is het moeilijk om deze taken te borgen. Denk hierbij maar eens aan vervanging in vakantietijd of bij ziekte of bij personeelsverloop. Door gebruik te maken van de Xigna legionellapreventie medewerkers pool worden alle taken geborgd, kennis wordt geborgd en voor vervanging bij ziekte of vakantie wordt gezorgd. Middels de UCare4 app, het digitale legionella dossier, kun je makkelijk en eenvoudig de voortgang bewaken en wordt je logboek ook automatisch bijgehouden. Zo ben je altijd klaar voor inspectie want zowel de kwaliteit, de registratie als continuïteit van het beheer is geborgd. Een geruststellende gedachte tegen lagere kosten.

Spoelen legionellapreventie

Voldoende verversing zorgt voor een schone installatie

Het spoelen van niet gebruikte tappunten is essentieel in de bestrijding van legionella groei. Een installatie die doorstromend werkt, scheelt enorm veel tijd en zorg voor een veiliger gebruik. In bestaande bouw is dat bijna onhaalbaar en dat betekent dat je de niet gebruikte tappunten wekelijks moeten spoelen tot een stabiele eindtemperatuur. Je kunt je veel tijd besparen door deze werkzaamheden samen met de temperatuurtaken uit te besteden. Wij zorgen dan voor de vervanging bij afwezigheid maar zorgen ook voor de opleiding en instructie. Het resultaat is dat de veiligheid toeneemt, je altijd klaar bent voor inspectie en dat de legionella beheertaken geborgd zijn zonder dat je er omkijken naar hebt. De werkzaamheden worden in het digitale logboek van UCare4 geregistreerd zodat je altijd op de hoogte bent van de voortgang en het logboek altijd online beschikbaar hebt.

Offerte inhuren legionellapreventie medewerker
Temperaturen legionella preventie

Voorkomen ongewenste opwarming en controleer de watertemperatuur

In het beheersplan staat aangegeven op welke punten de watertemperatuur bewaakt moeten worden. In principe gaat het om koudwater koud (< 25 graden) te houden en warmwater warm (>65 graden). Rond lichaamstemperaturen groeien de legionella bacteriën het snelst en dat moet voorkomen worden. Het temperaturen is intensieve maar zeer belangrijke taak. Onze legionellapreventie flexpool medewerkers ontzorgen je volledig door met behulp van de Bluetooth thermometer en het digitale legionella dossier de metingen automatisch uit te voeren en te registeren. Bij problemen is het raadplegen van de historie en de grafieken een peulenschil. Dat scheelt ook nog eens in de kosten van brononderzoek en de oorzaak is sneller te vinden.

Offerte uitbesteden legionellabeheer