quote

Legionella monstername en analyse

Offerte aanvraag

Risico analyse en beheersplan

Legionella logboek

Keerklepcontrole

Spoelen en temperaturen

Snelheid, kwaliteit en prijs

Wij werken samen met het grootste en meest geavanceerde drinkwaterlaboratorium van Europa, dat van Vitens. Het laboratorium staat nooit stil en het analyseren gebeurt 24/7. Bij een legionella besmetting is het zelfs mogelijk om binnen 24 uur  de uitslag van een legionellaonderzoek te geven. Je verliest dus nooit waardevolle tijd.

Voor legionella prioritaire installaties is het een verplichting om halfjaarlijks te controleren op de legionellabacterieconcentratie. Onze monsternemers en inspecteurs zijn Vitens geaccrediteerd en de geaccrediteerde analyseresultaten worden binnen 8 dagen gerapporteerd. Betrouwbare uitslagen en veilig drinkwater is het resultaat.

Dankzij het hypermoderne laboratorium, de innovatieve technieken en de hoge automatiseringsgraad is kwaliteit geborgd en ben je verzekerd van een goede oplossing met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding.

Inspectie drinkwaterinstallatie

Bewezen oplossing - tot 70% minder legionella overschrijdingen

Wij verbazen ons al jaren waarom het aantal legionella overschrijdingen landelijk gemiddeld niet daalt en legionella problemen niet structureel worden opgelost. Onze aanpak en ons belang is wezenlijk anders en dat leidt in de praktijk tot veel minder en veel lagere legionella besmettingen. Onze adviseurs lossen de legionella problemen in jouw gebouwen op zonder dat je jezelf er nog druk over hoeft te maken. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en helpen u graag.

Xigna is BRL6010 Advisering Legionellapreventie en VCA * (1 ster) gecertificeerd. Legionella waterbemonstering en analyse worden uitgevoerd onder de gecertificeerde condities van de Raad van Accreditatie.

 

Legionella overschrijdingen voorkomen?
Planning en werkvoorbereiding

Heldere en duidelijke afspraken met landelijke dekking

Voorafgaand aan het locatiebezoek maken we altijd een afspraak op het tijdstip dat voor jou goed uitkomt. Omdat we werken met eigen inspecteurs zijn ze snel bekend met jouw locaties en dat zorgt voor herkenbaarheid, scheelt begeleidingstijd en zorgt voor heldere communicatie. Aangezien onze medewerkers bij jou te gast zijn, melden zich altijd voordat ze met de werkzaamheden starten, is hun kleding herkenbaar en kunnen ze zich altijd legitimeren. Overigens wordt het aantal te nemen watermonsters bepaald door de grote van waterinstallatie. Het aantal tappunten is daarbij bepalend.

Voordat we je de legionella rapportage toesturen, beoordelen we de legionella analyse uitslag. Bij een eventuele normoverschrijding en een risico voor gezondheid nemen we telefonisch contact met je op om de acties te bespreken. Op deze manier voorkom je dat een uitslag met legionella overschrijding ongelezen en zonder vervolg acties in een mailbox blijft staan. Maak je gebruik van onze CalamiteitenSupport diensten dan regelen we alles voor je van A tot Z zonder dat je zelf uit moet zoeken wat er allemaal moet gebeuren bij een legionella besmet watermonster. Uiteraard stemmen we regelmatig de acties met je af om er uiteindelijk voor te zorgen dat het probleem structureel wordt opgelost.

Aanvraag legionella bemonstering