quote

Legionella besmetting en calamiteitensupport

Hulp nodig bij legionellabesmetting?

Legionella beleid

Het legionellabeleidsplan regelt de verantwoordelijkheden en het Calamiteitenproces (legionella besmettingen). Daarnaast maakt het nieuwbouw- en communicatie protocol onderdeel uit

Ontwerpbeoordeling

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je al in een vroegtijdig stadium het ontwerp laat controleren op waterveiligheid (legionella veiligheid) maar ook op de hoeveelheid beheer...

Legionella audit

Wil je eenmalig de status van je legionella beheer checken en weten of je voldoet aan de wet en regelgeving of jaarlijks borgen dat de juiste beheertaken goed worden uitgevoerd?

Inspectie installatie

De periodieke controle en inspectie van waterinstallaties heeft als voordeel dat de onderhoudskosten dalen, de levensduur langer en de werking betrouwbaarder wordt.

Legionella besmetting en calamiteitensupport

De Xigna adviseurs hebben jarenlange ervaring om de oorzaak van legionella besmettingen te lokaliseren (brononderzoek) en werken nauw samen met betrokken instanties om paniekvoetbal en media-aandacht te voorkomen. Wij zijn hierbij gespecialiseerd in het structureel voorkomen van die besmettingen. Dit komt voort uit onze drijfveren om ons werk te minimaliseren en geen belang te willen hebben aan afkeur. Het resultaat is dat de legionella besmettingen bij onze opdrachtgevers meer dan 60% lager liggen dan landelijk.

Legionella veilige douchekop

Nu een veilige situatie nodig?

Belangrijk bij een legionella overschrijding is dat je direct maatregelen neemt om verdere verspreiding of blootstelling te voorkomen. Dit kun je doen door de ruimte of het bouwdeel te sluiten maar vaak kan dat niet omdat de werkzaamheden in het gebouw niet kunnen stoppen. In dergelijke situaties bestel je legionella veilige douchekoppen of kraanfilters.

Advies? Legionella veilige douchekop?

Wat te doen bij een legionella besmetting?

Hulp nodig bij een legionella overschrijding? Download hieronder de checklist die je stap voor stap helpt om het probleem structureel op te lossen.

Stappenplan legionella besmetting