quote

Advies door echte vaklieden

Legionella beleid

Het legionellabeleidsplan regelt de verantwoordelijkheden en het Calamiteitenproces (legionella besmettingen). Daarnaast maakt het nieuwbouw- en communicatie protocol onderdeel uit

Ontwerpbeoordeling

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je al in een vroegtijdig stadium het ontwerp laat controleren op waterveiligheid (legionella veiligheid) maar ook op de hoeveelheid beheer...

Legionellabesmetting

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring om oorzaken van legionella besmettingen te lokaliseren en om paniekvoetbal en media-aandacht te voorkomen. Ze helpen je graag.

Inspectie installatie

De periodieke controle en inspectie van waterinstallaties heeft als voordeel dat de onderhoudskosten dalen, de levensduur langer en de werking betrouwbaarder wordt.

Helder en duidelijk ontwerp en installatie advies

Xigna is de specialist op het gebied van water en waterveiligheid. Zonder water is er geen leven mogelijk waarbij drinkwater een van onze eerste levensbehoeften is. Duurzaamheid is dus geboden, niet alleen qua verbruik maar ook hygiëne, ontwerp en beheer. Onze specialisten helpen je graag bij het ontwerpen, inspecteren en beoordelen van je installaties.

Logboek legionella risico analyse

Legionella beleid

Wie is er verantwoordelijk en welke risico’s loop ik? Wat is het verschil tussen de juridische eigenaar en de economisch eigenaar (de gebruiker). Wie voert welke taak uit en hoe borg je de periodieke controles en inspecties? Het legionella beleid dat wij ontwikkelt hebben, wordt als basis gebruikt door AEDES, de vereniging van woningcorporaties. Het legionellabeleidsplan regelt niet alleen de verantwoordelijkheden maar zorgt ook voor helder afspraken in geval van Calamiteiten (legionella besmettingen). Daarnaast maakt het nieuwbouw- en communicatieprotocol ook onderdeel uit van het plan.

Meer weten over legionella beleid?
Legionellapreventie ontwerpbeoordeling

Risico analyse van het ontwerp

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je al in een  vroegtijdig stadium het ontwerp laat controleren op waterveiligheid (legionella veiligheid) maar ook op de hoeveelheid beheer. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd optimaliseren van een veilig ontwerp zodat je in de praktijk zo min mogelijk beheertaken hebt en dus ook lage exploitatiekosten. Vergeet daarna niet om ook bij de aanleg van de installatie te checken of de installatie wordt gemaakt zoals het ontworpen is. In de praktijk koppelen onze adviseurs de verbeterpunten direct terug aan de installateur op de bouwplaats waardoor er uiteindelijk een betere en beheerarme installatie wordt gerealiseerd.

Meer weten over ontwerpbeoordeling?
legionella risico analyse van het ontwerp

Legionella besmetting en calamiteitensupport

De Xigna adviseurs hebben jarenlange ervaring om de oorzaak van legionella besmettingen te lokaliseren (brononderzoek) en werken nauw samen met betrokken instanties om paniekvoetbal en media-aandacht te voorkomen. Wij zijn hierbij gespecialiseerd in het structureel voorkomen van die besmettingen. Dit komt voort uit onze drijfveren om ons werk te minimaliseren en geen belang te willen hebben aan afkeur. Het resultaat is dat de legionella besmettingen bij onze opdrachtgevers meer dan 60% lager liggen dan landelijk.

Meer weten over calamiteitensupport?
Inspectie en analyse waterinstallatie

Periodieke inspectie installaties

De periodieke controle en inspectie van waterinstallaties heeft als voordeel dat de onderhoudskosten dalen, de levensduur langer en de werking betrouwbaarder wordt. Denk hierbij aan CV-, stoom-, demiwater-, luchtbevochtingsinstallaties maar ook aan koeltorens, ontharders, omgekeerde osmose of zelfs zwembaden.

Meer weten over periodieke inspecties?
Inspectie drinkwaterinstallatie

Audits

Tijdens de jaarlijkse audit controleert onze adviseur niet alleen het beheer volgens de wettelijke kaders (drinkwaterbesluit, zwemwaterwet of ARBO) maar krijgt de medewerkers ook uitleg hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, welke wijzigingen er zijn in normen en richtlijnen maar ook hoe hij risico’s kan herkennen. Tijdens de audit wordt bepaald op welke wijze het legionella beheer verlaagd kan worden.

 

Meer weten over Audits?