Lansinkesweg 4
Postbus 960
7553 AE Hengelo
T 074 - 25 55 640

Tips


28 augustus 2017

Tips om legionella te voorkomen

Steeds vaker raken mensen op vakantie besmet met de legionellabacterie. Deze bacterie zit in kleine aantallen in de grond en in het (leiding)water. Wanneer deze bacterie zich vermenigvuldigt en bij verneveling in de lucht komt die wij inademen kan deze bacterie schadelijk zijn voor de gezondheid. Hier een aantal tips om een legionella besmetting te voorkomen.

 

Zowel op vakantie als bij thuiskomst even alle kranen doorspoelen voor gebruik. Daarmee ververs je het water dat heeft stilgestaan in de leidingen. Dit geldt ook voor de douche.

 

Het water dat in diverse apparaten, zoals een hogedrukspuit of tuinslang, wordt gebruikt na gebruik legen zodat er geen water in blijft zitten.

 

Het water van een plantenspuit die in de zon heeft gestaan, dient u voor gebruik te verversen.

 

Als de luchtbevochtiger werkt met verneveling, is er een risico. Door er gekookt water in te doen en ze wekelijks schoon te maken en te verversen, kan het risico van besmetting voorkomen worden.

 

Ontsmet en reinig de jacuzzi met enige regelmaat.

 

Geen besmettingsgevaar vormen: koffiezetapparaten, stoomstrijkijzers, ligbaden, waterpistolen en de airconditioning van de auto.

 

Meer weten? Neem dan even contact met ons op.

Overig nieuws

Nieuws delen