Lansinkesweg 4
Postbus 960
7553 AE Hengelo
T 074 - 25 55 640

interview


15 november 2017

Minister Ollongren over doden legionella door lakse bouwwereld

Op 15 september zijn er een aantal kritische vragen van het lid Ronnes (CDA) aan Minister Ollogren de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gesteld over het bericht dat legionella doden blijft maken door de lakse bouwwereld. ​

 

 

Minister Ollogren geeft aan op de hoogte te zijn van het artikel 'Door lakse bouwwereld blijft legionella doden maken' en is het eens dat een goed ontwerp en correcte aanleg van de drinkwaterinstallatie belangrijk is om groei van legionella in drinkwater te voorkomen. Legionellapreventie dient dus al bij de ontwerpfase van een gebouw toegepast te worden waardoor voorkomen wordt dat installateurs later voor voldongen feiten worden geplaatst.

 

Meer slachtoffers

Er zijn praktijkrichtlijnen voor het aanbrengen van koude en warme zones maar de ISSO heeft, op basis van een enquete, geconstateerd dat deze nauwelijks worden toegepast waardoor uiteindelijk niet aan de regels uit het Bouwbesluit kan worden voldaan. Het RIVM meldt een stijgend aantal ziektegevallen door de Legionellabacterie, regelmatig met dodelijke afloop.

 

Meer aandacht

Xigna heeft jarenlange ervaring en is gecertificeerd om risicoanalyses op te stellen. Dit kan al in de ontwerpfase, nog voordat er gebouwd wordt. Met het maken van de risicoanalyse brengt u de risico’s in beeld waar de legionellabacterie in uw drinkwaterinstallatie kan (gaan) groeien. Ons motto is `voorkomen is beter dan genezen'.

 

Wilt u een legionella risicoanalyse laten uitvoeren en/of beheersplan laten opstellen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Het hele interview leest u via deze link.

Overig nieuws

Nieuws delen