Lansinkesweg 4
Postbus 960
7553 AE Hengelo
T 074 - 25 55 640

Persbericht


18 januari 2017

App-versie van succesvolle UCare4 vanaf nu te downloaden

UCare4, het intelligente systeem voor digitaal logboekbeheer, is er nu ook in een app-versie. Dat betekent dat het succesvolle logboekbeheer platform op de telefoon altijd onder de knop zit en de gebruiker dus niet vanachter zijn desktop hoeft te werken. De nieuwe app is nu te downloaden vanuit de Play Store en App Store.

 

 

 

 

 

UCare4 wordt al enkele jaren breed toegepast in ziekenhuizen en zorginstellingen, door woningcorporaties, bij hotels en wellness-accommodaties en in de installatiesector. Het kwam in de plaats van de traditionele handmatige manier van werken, met mappen in kasten en parafeerlijstjes waar niemand het overzicht in had. Het systeem is interactief, waarschuwt bij calamiteiten (zoals legionella of brand) en de gebruiker kan snel over de op dat moment relevante gegevens beschikken.


Clemens Stemerdink, directeur van Xigna, het bedrijf uit Hengelo dat UCare4 ontwikkelde, spreekt van een ‘intelligent systeem’. “Het is een cloudoplossing, waarbij belanghebbenden precies kunnen zien wat relevant en nodig is en waarbij overbodige informatie dus wordt weggelaten”, legt hij uit. “Taken worden automatisch neergelegd bij wie verantwoordelijk is en UCare4 bewaakt verder het proces onder meer voor wat betreft het signaleren van de tijdsbesteding.”


Efficiënt, snel en kostenbesparend
De klant is eigenaar van alle gegevens en kan alle data zo uit het systeem oproepen. “Hij kan het systeem ook zelf beheren”, aldus Stemerdink. “Wij leveren het gereedschap en de klant kan er eenvoudig mee aan het werk.” Het efficiënte, snelle en (dus) kostenbesparende systeem levert een substantiële bijdrage aan het terugdringen van de administratieve lasten, die tot 80 procent lager kunnen worden. “Wij hebben UCare4 geleverd aan een instelling waar tot dan toe elk half jaar iemand van buiten het water kwam controleren op mogelijke overschrijding met legionella”, geeft Stemerdink als voorbeeld. “De uitkomsten werden geprint en in mappen opgeborgen. Vreselijk onpraktisch en tijdrovend. Bovendien, als ze vervolgens cijfers nodig hadden, waren ze eindeloos bezig met zoeken. Nu hebben ze tegen een fractie van de kosten alle data op afroep beschikbaar. En als er iets mis is, geeft het systeem dat zelf aan.”


Stap verder
De mobiele versie van UCare4 gaat nog een stap verder. “Het systeem heeft dezelfde eigenschappen als de desktopversie, maar het grote voordeel is dat de gebruiker het systeem altijd op zijn mobiele telefoon bij zich heeft”, zegt de directeur van Xigna. “Hij hoeft dus niet achter zijn bureau te gaan zitten en zijn computer aan te zetten. Onderweg, in de auto bijvoorbeeld, is alles van afstand te overzien.”

 


 

Overig nieuws

Nieuws delen